Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasola w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 75 dkg
cebula 2
czosnek 1 ząbek
masło 5 dkg
pasta pomidorowa 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: fasola w śmietanie

Fasolę przebrać, namoczyć w zimnej wodzie na noc. Rano ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z mąki i masła przyrządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić ostudzonym wywarem z fasoli, zagotować. Odcedzoną fasolę włożyć do rondla, dodać rozprowadzoną zasmażkę i śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dols 22.02.2024 20:43
Fasola w śmietanie bez śmietany. Dlaczego takie bzdury są w tych wyszukiwarkach. Omijam z daleka tą witrynę.
kriso 12.11.2011 20:59
super
Magdalena80 10.11.2010 16:31
pyszności
Jaheira11 10.11.2010 16:19
ciekawy przepis
buksiak12 29.09.2010 11:53
smaczne
Maryś1 05.09.2010 23:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak