Sposób przygotowania

Należy zagnieść ciast: mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść ją z jajkiem, wodą i szczyptą soli . Ser twarogowy zemleć dwukrotnie i połączyć z żółtkiem, następnie posolić i utrzeć. Ciasto na pierogi rozwałkować na grubość około 3 mm, wykrawać z niego krążki, nakładać na nie nadzienie serowe i zlepiać pierogi. Pierogi należy gotować w lekko osolonym wrzątku, ugotowane wyławiać łyżką cedzakową, układać na półmisku i polać stopionym masłem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania69

    pycha! ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    uwielbiam to danie z różnym nadzieniem
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    uwielbiam pierogi
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    niesamowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    z serem najlepsze
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    oj najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra pyszne takie pieroszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pierożki miało być
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam pierożki z serem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !