Sposób przygotowania

Trzeć żółtka z 15 dkg cukru aż uzyskają kolor kremowy. Dodać mąkę ziemniaczaną i w dalszym ciągu ucierać z jajkami. Wcisnąć sok z cytryny. Migdały obrać z koszulek, przez zanurzenie we wrzątku, drobno pokroić i utrzeć z 5 dkg cukru, a następnie połączyć z żółtkami i ucierać przez 20 minut.
Z białek ubić pianę, lekko wymieszać z ciastem i wlać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i oprószonej tartą bułką. Piec w gorącym piekarniku ok. 35 minut.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam babki, szkoda że tak szybko u mnie znikają heheh
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !