Sposób przygotowania

Żeberka pociąć na kawałki ( ja tnę tak by w każdym była tylko 1 kostka ). Zrobić pastę do nacierania z konfitury, ketchupu, oleju, rozkruszonych kostek czosnkowych i pieprzu. Natrzeć żeberka i na noc wstawić do lodówki .
Ułożyć w naczyniu do zapiekania ( odejmując nadmiar marynaty jak trzeba ) i posypać pokrojoną drobno cebulą ) . Zakryć naczynie i wstawić do piekarnika . Piec 1,5 godziny w temperaturze 220 * C .
Po wyjęciu wymieszać sos ( można go przetrzeć przez sito ) .Można przed podaniem na stół usunąć kostki - zależnie czy domownicy lubią obgryzanie czy nie - dla dzieci proponuję wyluzować kostki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pysznościowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    wspaniałe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !