Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i zmielić. Cebule obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę, lub również zmielić w maszynce do mięsa. Zeszklić na oliwie. Składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Podprawić solą, pieprzem, majerankiem i mielonym zielem angielskim. Z mąki jajka i wody zagnieść ciasto (jak na pierogi). Przełożyć na stolnicę i cienko rozwałkować. Szklanką wykroić krążki. Na każdy położyć łyżeczkę farszu. Złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi uważając aby w miejsca zlepiania nie dostał się farsz. Gotować na rosole lub w osolonej wodzie. Podawać z barszczem lub tłuszczem :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    remprzem

    Brzmi apetycznie bardzo:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    podobne robi moja babcia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    Brzmi apetycznie, zobaczymy jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wygladają bosko :) mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super wyglada
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dobrze się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Kołduny z tego co pamiętam potrzebują łoju i podaje sie je w rosole
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Klasyczne potrzebują łoju, masz rację, Buniu, ale teraz coraz częściej czytam o innych farszach.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nawet ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    na zdjęciu to raczej pyzy...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    co by to nie było podoba mi się
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wyglądaja apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Ciekawie wyglądają.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna47

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pracochłonne, ale warto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !