Sposób przygotowania

Wszystkie składniki przekładamy na jedną miskę i dokładnie ze sobą miksujemy. Gotową masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem okrągłej foremki. Na wierzch rozrzucamy pokrojone truskawki. Pieczemy 45 minut. Rozrabiamy galaretkę, w nieco mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka będzie już tężeć przygotowujemy śnieżkę dodając do niej około 5 truskawek żeby zmieniła kolor. Do śnieżki porcjami dodajemy tężejącą galaretkę, cały czas miksując. Gotową piankę odstawiamy na kilka minut do lodówki, po czym wykładamy na ciasto i dekorujemy truskawkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super wypiek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !