Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś drobiowa w panierce.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
mleko 1 szkl.
sól i pieprz do smaku
Kurczak panier do drobiu Prymat
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś drobiowa w panierce.

Piersi kroimy w kostkę. Mleko wlewamy do głębszego naczynia doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy do niego kawałki piersi tak żeby się zakryły. Odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Piersi wyjmujemy z kąpieli mlecznej na sitko. Każdy kawałeczek obtaczamy w panierce do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko. Ja podaję je z ryżem i sałatką z pomidorów. SMACZNEGO.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 10.07.2011 20:25
smaczne
gusia1000 02.12.2010 00:25
Super wygląda.
pawel007 21.09.2010 07:46
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak