Sposób przygotowania

Sałatę umyć, pieczarki obgotować, wystudzić, skropić łyżeczką soku z cytryny, pokroić w cienkie paski. Ser i kiełbasę również pokroić. Ugotowaną fasolę pokroić na drobne kawałki. Rozetrzeć czosnek z odrobiną soli, wymieszać z sokiem z cytryny i olejem. Przed samym podaniem pokroić liście sałaty w cienkie paski, ułożyć w salaterce i posypać warstwami pozostałych produktów. Całość obficie posypac koprem, udekorować cząstkami obranych ze skórki pomidorów. Oblać sałatę przygotowanym sosem, a wymieszać przed nakładaniem na talerzyki. Jeść najlepiej z razowym pieczywem posmarowanym masłem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    a to coś nowego:) mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    taka światowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezła
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    sałatka paryska a w niej kiełbasa krakowska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !