Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paryska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata zielona (duża) 1 główka
pieczarki 10 dag
ser żółty 10 dag
kiełbasa krakowska 10 dag
olej 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
pomidor 2 sztuki
zielony koper 2 łyżki
fasola szparagowa 15 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paryska

Sałatę umyć, pieczarki obgotować, wystudzić, skropić łyżeczką soku z cytryny, pokroić w cienkie paski. Ser i kiełbasę również pokroić. Ugotowaną fasolę pokroić na drobne kawałki. Rozetrzeć czosnek z odrobiną soli, wymieszać z sokiem z cytryny i olejem. Przed samym podaniem pokroić liście sałaty w cienkie paski, ułożyć w salaterce i posypać warstwami pozostałych produktów. Całość obficie posypac koprem, udekorować cząstkami obranych ze skórki pomidorów. Oblać sałatę przygotowanym sosem, a wymieszać przed nakładaniem na talerzyki. Jeść najlepiej z razowym pieczywem posmarowanym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 31.03.2011 16:38
sałatka paryska a w niej kiełbasa krakowska
adam1f 01.03.2011 21:28
niezła
Barbara55 23.01.2011 14:52
taka światowa
rybka 07.12.2010 20:42
a to coś nowego:) mniam
anya_86 24.11.2010 21:34
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak