Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5-2 l
marchewka 1 duża
pietruszka 1
ziemniaki młode 3
seler 1/4 szt.
puszka groszku
kostka rosołowa 2 szt.
mąka 2 łyżki
natka pietruszki
natka pietruszki
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z zielonego groszku

1. Woda zagotować z pokrojonymi w kostkę warzywami. Gotować ok. 15 minut (aż warzywa będą miękkie).
2. Dodać zawartość puszki z zielonym groszkiem (groszek + zalewa, w której się znajduje) i kostki rosołowe. Zagotować ponownie.
3. Rozmieszać mąkę z wodą (ok. 1/2 szkl.), dodać do zupy; zagotować.
4. Na koniec można zabielić śmietaną i dodać natkę posiekanej zielonej pietruszki. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 15.11.2010 13:04
Pyszna i zdrowa ta zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak