Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki, mielone kotlety (przepis podstawowy)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 50 dag
cebula 1-2
jajko 1
sól, pieprz
tymianek
majeranek
czosnek w granulkach
chleb tostowy 4 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki, mielone kotlety (przepis podstawowy)

chleba tostowego skroić skórkę, namoczyć. Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na patelni na odrobinie oleju, przestudzić, dodać do mięsa razem z odciśniętym chlebem i jajkami, wyrobić na gładką masę (czym dłużej wyrabiamy, tym jest lepsze). Doprawić pieprzem,solą i resztą przypraw. Z masy formować frykadelki, kotlety lub klopsiki, smażyć ze wszystkich stron na patelni z gorącym olejem na niezbyt silnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 22.08.2011 21:12
dobre
aginaa 30.09.2010 10:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak