Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
mięso mielone 20 dag
ser 10 dag
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżki
keczup łagodny 2 łyżki
cebula 0,5 szt.
szczypiorek 0,25 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z mielonym

Farsz: Ser zetrzeć na tarce. Cebulę i szczypior drobno posiekać. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą zamieszać. Z ciasta francuskiego powycinać jednakowej wielkości prostokąty. Na połowie porozkładać farsz i zakryć drugim prostokątem. Dokładnie posklejać ze sobą boki. Piec około 20 minut, aż ciasto się ze złoci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 01.04.2011 10:08
lubię francuskie ciacha z pikantnymi i słonymi nadzieniami
gusia1000 05.12.2010 20:17
Pycha.
edyta18-20 08.09.2010 21:11
pyszne i ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak