Sposób przygotowania

Mąkę pszenną, całe jajka, 1/4 szklanki wody oraz szczyptę soli łączymy ze sobą i szybko zagniatamy ciasto. Jedną całą marchewkę i łyżkę posiekanej zieleniny odkładamy. Marchewki i cebulę obieramy, następnie myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Zieleninę płuczemy, osuszamy i siekamy bardzo drobno. Na patelni rozgrzewamy masło i dusimy w nim warzywa przez 5 minut. Następnie przekładamy warzywa do miski, mieszamy z serem białym, żółtkiem, 1/2 orzechów laskowych drobno posiekanych, zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy. Z rozwałkowanego cienko ciasta wycinamy krążki i kładziemy na nie schłodzone nadzienie. Zlepiamy brzegi formując pierogi. Na patelni rozgrzewamy masło roślinne i podsmażamy na nim pozostałą marchewkę, posiekaną drobno zieleninę i posiekane orzechy laskowe. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie, gdy wypłyną na powierzchnie wyjmujemy, odcedzamy i podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle. Podajemy na talerzu z warzywami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Z takim farszem jeszcze nie robiłam, a że pierogi lubię to chętnie wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    julci3k1

    jadłam kiedyś całkiem dobre, zawsze coś innego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ja mogę jeść pierogi chyba z każdym farszem , co ja w pierogi nie wkładałam ;) Uwielbiam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    pierogów z warzywami to jeszcze nie robiłam - ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    brzmi super :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre sa bo robie ale bez ziol
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne te pierożki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    godne polecenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    bardzo fajne
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pierogi są super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nieciekawy farsz
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny ten farsz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię takie podsmażone pierogi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !