Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmiażdżyć na pure, ser zetrzeć na tarce, wędlinę pokroić na cienkie paseczki. Z ziemniaków, mąki, mleka i masła wyrobić ciasto, dodać wędlinę, doprawić tymiankiem, gałką, solą i pieprzem. Z ciasta formować cienkie placuszki, każdy posypać odrobiną startego sera i piec w piekarniku na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    Fajne danie dla mnie na obiadokolację
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    kiedyś takie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !