Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki krupczatki 1 1/2 szkl.
cukru 1 szkl.
maku 1 szkl.
masła 200 g
białej czekolady 100 g
jajek 5
cukier waniliowy 1
proszek do pieczenia łyżka
olejek waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makiem

Masło utrzec z cukrem i 1 żółtkiem,nastepnie dodać 4 jajka,ucierając.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym,wsypać do ucieranej masy.Na końcu dodać mak,olejek waniliowy i delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do formy.Piec 50 minut w temp.180 C.Babkę polac rozpuszczona czekolada.Dowolnie udekorowac.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak