Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka i żeberka pieczone w soku jabłkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 12 szt.
żeberka wieprzowe 12 szt.
sos sojowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
cynamon 1 laska
anyż 2 gwiazdki
czosnek (nieobrany) 6 ząbków
sok jabłkowy 250 ml
syrop klonowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: udka i żeberka pieczone w soku jabłkowym

Wymieszać wszystkie składniki, wstawić mięso do zamarynowania na kilka godzin do lodówki. Wyłożyć na blachę razem z całą marynatą. Piec około 1h20min w temp. 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 23.11.2010 16:34
brzmi bombowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak