Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem kalafiorowa z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

klafior 1 szt.
woda 500 ml
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
mleko 2 szklanki
groszek cukrowy 150 gramów
parmezan 1/2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem kalafiorowa z parmezanem

Kalafior pokroić na kawałki i ugotować w bulionie z mlekiem do miękkości. Zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Dodać parmezan. Na dno każdej miseczki położyć kilka blanszowanych strączków groszku, zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.06.2012 18:24
pycha
buksiak12 20.09.2010 14:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak