Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus miętowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 30 % 200 ml
śmietan fix 1 opakowanie
cukier puder 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
syrop miętowy 50 ml
jogurt naturalny 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus miętowy

Śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. Wymieszać ubitą śmietanę z wystudzoną żelatyną, jogurtem i syropem miętowym. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.06.2011 19:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak