Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące czekokubki na zimne wieczory

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 115 gramów
gorzka czekolada 115 gramów
jajko 2 szt.
cukier puder 3/4 szklanki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące czekokubki na zimne wieczory

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 110g masła, dodać jajka ubite z cukrem i 3 łyżki mąki. Przelać do żaroodpornych kubeczków lub kokilek na wierzchu każdego kubka położyć kilka wiórków masła. Piec w temp. 200stopni, aż na wierzchu utworzy się skorupka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak