Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały i ciemny krem czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 350 gramów
biała czekolada 300 gramów
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 paczuszka
szampan 50 ml
czekolada 300 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Biały i ciemny krem czekoladowy

Ciemny krem: Ubijamy śmietanę (200g) z cukrem i cukrem waniliowym. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i delikatnie łączymy ze śmietaną.
Biały krem: Ubijamy śmietanę (150g), białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy szampana i delikatnie mieszamy z ubitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak