Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto daktylowo-bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 gramów
jajko 2 szt.
mąka 80 gramów
miód 40 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
esencja waniliowa 1 łyżeczka
banan 2 szt.
daktyle 250 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto daktylowo-bananowe

Daktyle zalać wodą tak, aby je przykryła. Gotować około 20min aż powstanie gęsta pasta. Ostudzić i ubić z masłem na puszystą masę. Dodać przetarte banany, dalej ubijając dodawać po 1 jajku. Wsypać mąkę, dodać miód, orzechy i esencję waniliową. Delikatnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40min w temp.180stopni. Przed krojeniem wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 04.04.2011 09:28
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak