Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
żółtko jajek 1
budyń śmietankowy
mleko 1/2 litra
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z ciasta francuskiego

z ciasta francuskiego po rozmrożeniu wyciąć dwa dowolne kształty ciasteczek większe i mniejsze. Następnie ułożyć jedne na drugich tak aby w środku pozostała wolna przestrzeń. Każde jedno ciasteczko posmarować żółtkiem i piec ok. 15 minut. z proszku budyniowego i mleka przygotować budyń. Następnie dodać cukier waniliowy i ostudzić. Powstałym budyniem wypełniać ciasteczka i każde jedne udekorować wydrylowano wisienką z alkoholu. można zamiast budyniu skorzystać z kremówki ubitej z cukrem waniliowym, ale wówczas trzeba pamiętać że takie ciasteczka długo nie poleżą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 03.02.2012 18:27
Pyszności! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak