Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malibu - domowy likier kokosowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 0,5 litra
wiórki kokosowe 100 gramów
mleko skondensowane 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Malibu - domowy likier kokosowy

Zalewamy wiórki kokosowe wódką i odstawiamy na dzień lub dwa, po czym odcedzamy, mieszamy z mlekiem skondensowany i zostawiamy na noc w lodówce, aby się przegryzło. Gotowy likier przechowujemy w lodówce. Jest świetny jako polewa do lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 28.11.2012 14:11
rewelacja
polly66 09.05.2012 18:44
mmmmmm kocham malibu z sokiem ananasowym, na pewno do ulubionych przepis
marta1371 23.04.2011 21:45
wypróbuję ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak