Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowiec z krakersami:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 2 op
mleko 1 litr
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 op
cukier wanilinowy 1 op
żoł4 szt
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowiec z krakersami:)

Krakersami wyłożyć spód blachy. 0, 7 litra mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. resztę mleka, budyń, mąka i żółtka zmiksować. Dodać do gotującej się masy i energicznie mieszać, aby się nie porobiły grudki. Wylać na poukładane krakersy i od razu przykryć resztą ciastek. Włożyć do lodówki. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.12.2012 17:08
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak