Sposób przygotowania

Zanim zaczniesz go robić wsadź jajka do niemalże gorącej wody i zostaw na jakiś czas (łatwiej Ci będzie oddzielić wtedy żółtka od białek) No to zaczynamy po kolei:
Oddziel żółtka od białek. Ubij białka na sztywno, dodaj cukier i ubijając dalej dodawaj po jednym żółtku. Jak już ubijesz wszystko zmniejsz obroty miksera i dodaj po woli mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj dobrze i gotowe. Przelewasz do blaszki i do piekarnika na 180 stopni na około 35 - 40 minut.
Zanim zaczniesz robić tego biszkopta przygotuj sobie blaszkę posmarowaną jakimś tłuszczem i posypana bułką tartą.
Dodatkowe info jak ciasto się już upiecze to wyłącz piekarnik ale nie wyciągaj go tak od razu ono musi sobie postać, możesz jak coś w miarę możliwości uchylić piekarnik. On zawsze troszkę opadnie ale tym się nie martw. Po około 15 minutach możesz go wyciągnąć. Jak ostygnie to można go przekroić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    remprzem

    Czekałam na taki przepis bo biszkopt to moja zmora
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    oj sprawdzę na pewno bo szukam przepisu idealnego
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe czy wyjdzie jak nie to.... wyrzucę hehe jestem dobrej myśli
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też mi zawsze wychodzi
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    oby
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wychodzi zawsze ale nie każdemu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    super sprawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    musze wypróbowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    musze wypróbowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !