Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 25 dag
żółty ser 15 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana
olej
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurza pierś z pieczarkami i żółtym serem

Pierś myjemy, osuszamy i kroimy w dosyć dużą kostkę. Posypujemy kucharkiem.Rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na złoto. Przekładamy do garnka, a na pozostałym oleju szklimy cebulę, przesmażamy pieczarki i czosnek. Dokładamy do mięsa, podlewamy 1 szkl. bulionu drobiowego i dusimy do miękkości. Se scieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do mięsa. Pochwili duszenia dodać 2 łyżki dobrej śmietany. Wymieszać, posypać natką pietruszki i... SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:34
Dobry obiad.
09.06.2013 19:54
Bożesz Ty mój, a co to jest i dlaczego takie małe zdjęcie?
Motorek 09.10.2012 08:49
smaczny obiad
monika154 28.07.2011 08:55
super przepis
Marzena40 19.04.2011 08:33
bardzo polecam ten przepis
kotlet 22.03.2011 23:39
ciekawie wygląda
ZEWA 05.10.2010 21:12
to coś dla mnie
Henryka2 05.10.2010 11:34
Jest świetne z makaronem ryżowym!
SmacznaPyza 14.09.2010 21:32
fajne! mięsko w takim serowym sosie musi być pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak