Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio ze smażonymi kurkami Marcina Budynka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camambert 2 szt
kurki 200 g
cebula 50 g
masło klarowane 20 g
wino białe 50 ml
rukola 20 g
sól
czarny pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczka
polędwica 250 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio ze smażonymi kurkami Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
1. Polędwicę tniemy w bardzo cienkie plastry i układamy na talerzu.
2. Kurki smażymy na suchej patelni, po odparowaniu płynu dodajemy klarowane masło i pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
3. Smażymy ok. 5 minut. Doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
4. Camembert zapiekamy pod salamandrem lub w piekarniku, układamy na polędwicy, posypujemy smażonymi kurkami i gałązkami rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 01.01.2014 22:31
Ciekawy przepis
oilliwka 06.02.2013 12:55
proste ale za to jakie eleganckie
zolzica 11.10.2012 23:22
na zdjęciu jest koperek, a w przepisie nie ma :P :)
Joanna108
Joanna108 02.10.2012 09:46
Szybkie i wyglądające bardzo apetycznie !!!
Joanna108
Joanna108 02.10.2012 09:46
Szybkie i wyglądające bardzo apetycznie !!!
eeee 27.09.2012 11:17
rewelacyjnie to wyglada uwielbiam takie klimaty
Katarzyna40 12.09.2012 22:39
kurki po prostu uwielbiam :) a sosik z kurek to niebo w gebie!
Katarzyna40 12.09.2012 22:39
aż mam ochote na grzyby się wybrac!
ilka_86 11.09.2012 21:21
pyszności
miszelka 10.09.2012 11:07
mmm pycha
bursztynek 07.09.2012 23:43
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak