Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka malinowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny lesne 1 kg
cukier 150 g
spirytus 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka malinowa

Maliny przebrac i zalac spitytusem. Odstawic zamknięte na około 2 tygodnie na parapecie. Po tym czasie przefiltrowac nalewkę. Cukier rozpuścic w 2 szklankach źródlanej wody i ostudzic. Połączyc syrop z nalewką i rozlac do butelek. Odstawic na minimum 3 miesiące w chłodne i zacienione miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 19.10.2011 11:37
super
kakiaa 18.07.2010 09:21
Nie ma jak domowa naleweczka:)
Ela20 11.07.2010 14:42
W sam raz na przeziębienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak