Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kapuściana biało-czerwona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 główka
cebula czerwona 1 sztuka
majonez
sól i pieprz do smaku
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kapuściana biało-czerwona

Białą kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Czerwoną kapustę poszatkować, włożyć (najlepiej na cedzaku) do osolonej i zakwaszonej wody, gotować 1-2 minuty, dobrze odcisnąć i skropić 3-4 łyżkami winnego octu. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Oba rodzaje kapusty oraz cebulę dobrze wymieszać, zalać majonezem, ewentualnie doprawić do smaku. Przed podaniem wstawić na 2 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.06.2011 22:21
pycha
IZABELA29 06.08.2010 10:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak