Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąski na bagietce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka
kiełbaski cienkie 5 szt
szynka 7-9 platsreków
oliwki czarne
oliwki zielone
ogórek zielony
rzodkiewka
ser feta
ser żółty
przyprawa do grzanek

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąski na bagietce

Bagietkę kroimy w małe kanapeczki. Kiełbaskę kroimy w plasterki bądź w niewielkie słupki, ser feta jak i żółty kroimy w kostki, a ogórka zielonego i rzodkiewkę w cienkie plasterki. Na kanapeczkach układamy wg uznania np plasterek ogórka, rzodkiewki,żółty ser, kiełbaskę i oliwkę - całość przebijamy wykałaczką. Przekąski posypujemy przyprawa do grzanek -- zioła nadają specyficzny smak. Kompozycja składników dowolna - polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata68
Beata68 12.06.2013 17:14
jakie cudeńka! smakowicie wyglądają
rjustysia 12.05.2013 19:21
Jak niewiele trzeba, by podać piękne kolorowe smaczne danie :)
Renata22 25.08.2012 14:01
ślicznie to wyglada! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak