Sposób przygotowania

Żółtka zmieszać ze śmietaną , jogurtem , proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym , mąką , szczyptą soli . Dodać ubitą z cukrem pianę z białek . Wymieszać. Włożyć umyte i odsączone maliny ( ok. 15 dag odłożyć do posypania racuchów ). Delikatnie zamieszać. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron . Podawać z bitą śmietaną , posypane cukrem i malinami .
Ja dodaję aromat waniliowy ( nie olejek ), ale jak ktoś nie ma to można dać cukier waniliowy .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    super pomysl z malinami nie probowalam jeszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    pysznie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    super pomysł, wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    elegancja Francja :)
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    takich jeszcze nie robiłam ;) super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    wspaniałe racuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !