Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 2 łyżki
mąka 1 garść
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażka

Smalec porządnie rozgrzać na patelni, wrzucić na niego garść mąki i mieszać aż nabierze złotawy kolor i zalać wodą. Zagotować mieszając. Niezwłocznie dodać do potrawy i zamieszać. Doskonale nadaje się do kapusty kiszonej na ciepło i młode kapustki gotowanej, jak i do zup typu kapuśniak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 21.05.2011 19:27
też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak