Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku . Odcisnąć . Rozdrobnić . 2 cebule drobno usiekać i usmażyć na złoto . Mięso wyrobić z połową podsmażonej cebuli , bułką ,jajkiem . Doprawić majerankiem , pieprzem i maggi. Formować kotlety ( z tej porcji wychodzi 6 sztuk ).Na każdy kotlet nałożyć chrzan , uformować kotlet wokół niego i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano . W ostatniej fazie smażenia dodać na patelnię masło do smaku .Chwilę dusić .
Podawać z ziemniakami puree , obłożone pozostałą podsmażoną cebulką .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    muszę wypróbować wygląda zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !