Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 25 dag
białko 5 sztuk
cukier 25 dag
cukier waniliowy 1 torebka
cynamon 1 szczypta
aromat migdałowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki

wiorki kokosowe uprazamy na patelni.Bialka ubijamy na sztywna piane z dodatkiem szczypty soli.Didajemy cukry,cynamon oraz kilka kropel aromatu.Ponownie ubijamy,dodajemy wiorki i delikatnie mieszamy.Lyzka nakladamy kulki masy na blache wylozona papierem do pieczenia.Pieczemy okolo 25 minut w temperaturze 140 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.06.2012 09:58
lubię
Goya 04.06.2012 07:32
super
Jolanta40 02.12.2011 20:55
ślicznie wyszły
Justyna Jussstiii 03.08.2011 08:04
super
Kate131 11.07.2010 09:19
też takie robię, są naprawdę dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak