Sposób przygotowania

Kasztany wrzucamy do garnka z wodą i te które wypłyną na powierzchnię od razu możemy wyrzucić, bo będą albo zepsute, albo suche. Reszte kasztanów wyciągany i nacinamy na krzyż z bardziej wypukłej strony, będzie nam łatwiej je obierać. Wkładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 20 minut. Po tym czasie wyciągamy 1 kasztana i obieramy go i sprawdzmay czy już jest dobry, tz miękki, ale nie rozpadający się zupełnie. Jeśli jest dobry to wyłanczamy i wyciągamy pojedynczo z wody i obieramy, zarówno z grubej sórki jak i tej cienkiej. Ugotowane i obrane można delikatnie posmarować masłem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    gdzie mozna kupic jadalne kasztany?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    W większości dużych marketów widziałam. Ja kupowałam w Tesco.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    no proszę, coś innego
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    trzeba się skusić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !