Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane kasztany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasztany jadalne
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane kasztany

Kasztany wrzucamy do garnka z wodą i te które wypłyną na powierzchnię od razu możemy wyrzucić, bo będą albo zepsute, albo suche. Reszte kasztanów wyciągany i nacinamy na krzyż z bardziej wypukłej strony, będzie nam łatwiej je obierać. Wkładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 20 minut. Po tym czasie wyciągamy 1 kasztana i obieramy go i sprawdzmay czy już jest dobry, tz miękki, ale nie rozpadający się zupełnie. Jeśli jest dobry to wyłanczamy i wyciągamy pojedynczo z wody i obieramy, zarówno z grubej sórki jak i tej cienkiej. Ugotowane i obrane można delikatnie posmarować masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 19.01.2014 23:43
trzeba się skusić
agnieszkalider 15.12.2012 16:20
no proszę, coś innego
Magula 31.07.2012 10:02
W większości dużych marketów widziałam. Ja kupowałam w Tesco.
octo 19.07.2012 21:13
gdzie mozna kupic jadalne kasztany?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak