Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z pikantnym nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
pomidory 80 dkg
bulion 1 szklanka
cebula 35 dkg
ogórki konserwowe 10 dkg
kiełbasa metka 15 dkg
natka pietruszki 1 pęczek
bekon 15 dkg
olej 2 łyżki
gęsta śmietana 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z pikantnym nadzieniem

Przygotować farsz: cebulę obrać, pół pokroić w kostkę, resztę w talarki. Ogórek przekroić na pół i pokroić w słupki. Natkę pietruszki posiekać. Metkę wymieszać z natką i przyprawami. Bekon pokroić w paski. Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki i usunąć pestki. 15 dkg pomidorów pokroić w cząstki, resztę na kawałki. Mięso umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, posmarować metką, ułożyć bekon, cząstki pomidorów, ogórek i talarki cebuli, zrolować i spiąć wykałaczkami. Zrazy obsmażyć na oleju, dodać cebulę w kawałkach i bulion, dusić 90 minut, wyjąć. Do sosu dodać śmietanę i pomidory, podgrzać. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.10.2010 22:03
Lubię pikantne potrawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak