Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna
cytryna
sól
pieprz
oliwa do smażenia
flądra kilka kawałków

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona

Rybę obficie skrapiamy cytryną i odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej lub oliwę. Flądrę solimy i pieprzymy z obu stron i obtaczamy w mące. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy po kilka minut z każdej strony. Wyjmujemy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z kawałkami cytrynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.01.2014 20:21
świetny obiadek :)
wulkanxd 15.08.2012 17:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak