Sposób przygotowania

Cytryny umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki. Liście cytryny umyć i osuszyć. Do dużego słoja włożyć 1/3 cytryn oraz 1/3 każdego z rodzaju przypraw. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Słój zamknąć i umieśćić w chłodnym miejscu na 24 godziny. Zalać wszystko oliwą i ponownie odstawić na 3 dni. Cytryny za pomocą widelca wyjąć ze słoja, oliwę przefiltrować przez wyłożoną gazą lejek do 2 butelek o pojemności 500 ml. Butelki mocno zamknąć.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    pasuje do grillowanej cielęciny, potraw z ryb oraz do makaronu i wielu sałatek
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !