Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowo-cynamonowe ciasteczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 150 g
masło 150 g
ser wiaderkowy do ciast 3 łyżki
mąka 150 g
sól 1 szczypta
cukier 2 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Serowo-cynamonowe ciasteczka

Kroki postępowania

1
Biały ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego mąkę i masło, oraz szczyptę soli i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto zawijamy w folie aluminiową i wkładamy na pół godziny do lodówki. Ser z pudełka mieszamy dokładnie z cukrem.
Krok 1 - Serowo-cynamonowe ciasteczka foto
2
Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 3-4 mm i wycinamy z niego sporej wielkości kółka. Posypujemy z obu stron cynamonem i nakładamy na każde kółko farsz serowy.
Krok 2 - Serowo-cynamonowe ciasteczka foto
3
Sklejamy i układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku ok 25 nimut.
Krok 3 - Serowo-cynamonowe ciasteczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 13.09.2012 12:29
tak dokładnie było, smakowały wspaniale
IlonaAlbertos 12.09.2012 10:59
Muszą mieć piękny zapach i smakować wspaniale.
Paweł10 19.07.2012 21:13
na pewno pyszne ;)
Kekerboom 19.07.2012 20:30
pycha wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak