Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Margarynę ucieramy na puch, dodając po jednym żółtku. Mąkę, kaszę manną oraz proszek do pieczenia i wiórki kokosowe mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy do margaryny i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i ponownie delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm, smarujemy margaryną, a następnie posypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto. Maliny oraz jeżyny obtaczamy w mące i układamy na cieście. Pieczemy ok 50-55 min w temp. 180'C. gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    przesmaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    hahanka

    Super połączenie kokosa z malinami
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienite!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    znakomite ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale musi pysznie smakować;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    jak ładnie sie prezentuje;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !