Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawsze udana zebra

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
oranżada 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
kakao 2,5 łyżki
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
laska wanilii 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zawsze udana zebra

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Margarynę rozpuścić a następnie pozostawić do przestygnięcia. Jajka ubijamy na puch z cukrem oraz laską wanilii, a następnie dodajemy po łyżce mąki, margaryny i oranżady. Powstałe ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem, a następnie posypujemy bułką tartą. Ciasto jasne wykładamy po 2 łyżki na środek tortownicy, a następnie na to ciasto wykładamy 2 łyżki ciasta kakaowego i tak do wyczerpania się ciasta. Pieczemy ok 60 min w temp. 180'C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 16.06.2015 14:29
też, czasami piekę zebrę:)
IKrakowianka 18.01.2014 14:48
super wygląda
czekoladka_m 04.12.2013 12:42
O rety, jak ja już dawno nie robiłam zebry:):)
AGNIESZKA144 04.11.2012 20:59
fajne
IlonaAlbertos 24.10.2012 23:31
Uwielbiam zebrę.
RenataZ-et 23.08.2012 18:47
Śliczne
jozefinach 21.08.2012 08:26
Smaki dzieciństwa.
caralajna 21.07.2012 05:23
robi wrażenie :)
1j1o1l1a1 19.07.2012 22:16
i zawsze...smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak