Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z młodą włoszczyzną

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 kg
wołowina 20 dag
marchew młoda 2 szt
korzeń pietruszki młodej 1
kawałek selera
por młody 1
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 5 ziaren
pieprz
sól
natka pietruszki
kapusta włoska kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z młodą włoszczyzną

Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu. Zebrać tzw. szumowiny z rosołu i dodać wszystkie, umyte i obrane wcześniej, warzywa. Gotować godzinę. Dodać przyprawy i gotować kolejną godzinę na małym ogniu. Podawać z makaronem nitki i posypany natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.05.2013 06:53
Lubię taki rosołek :)
Ewelina38 21.01.2013 18:57
wspaniały, już czuć jego smak i zapach....
traktorek 24.08.2012 19:46
klasyka
treonina 19.07.2012 19:20
świetny
Anio?eczek 19.07.2012 18:10
pyszny
Anio?eczek 19.07.2012 18:08
super
Konczi 19.07.2012 18:04
rosołek wygląda bardzo apetycznie
edita15 19.07.2012 17:53
smaczny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak