Sposób przygotowania

Na początek przygotowujemy ciasto na placki ziemniaczane. Ziemniak obieramy , płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Przeciskamy przez praskę Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na lekko złoty kolor. Ziemniaki, cebulę i jajka mieszamy przyprawiając sola i pieprzem - wyrabiamy jednolite ciasto na placki. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron, na złoty kolor. Śmietanę doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, a następnie mieszamy z drobno pokrojonym koperkiem. Na gorące placuszki nakładamy sporą porcję śmietany z kaprem, a na śmietanę kawałki wędzonego łososia i gałązkę koperku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    łosoś rządzi ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jusiaa

    Pyszności:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !