Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu od 4 – 8 minut gotujemy go w osolonej wodzie. Odcedzamy i płuczemy zimna wodą aby się nie posklejał. Również do gotującego makaronu można dodać łyżkę oliwy. Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serki i dokładnie mieszamy. Mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i zagęszczamy sos. Masło topimy, wrzucamy szpinak i dusimy kilka minut, solimy, dodajemy czosnek i odstawiamy z ognia. Fetę kroimy w kostkę. Do żaroodpornego naczynia wlewamy około 1 cm sosu. Będziemy na nim układać muszle. Każda muszlę wypełniamy szpinakiem, wkładamy po 1 kostce fety i do naczyńka. Resztę sosu wlewamy tak, żeby nie przykrył muszli. Zapiekamy w piekarniku ok. 25 minut (180º)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    elficzna

    nie jadłam jeszcze takiego czegoś...z chęcią spróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    wczoraj robilam je z feta. mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !