Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

syrop lawendowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 filiżanki
suszone kwiaty 1/2 (lawendy)

Przepis i sposób przygotowania na: syrop lawendowy

Cukier zmieszać w garnku z litrą wody i mieszając zagotować. Następnie gotować na małym ogniu 10 minut, az cały cukier się rozpuści i powstanie lekki syrop. Gar zdjąć z kuchenki, do syropu wsypać kwiaty. Przykryć gar i na noc umieścić go w chłodnym miejscu, żeby syrop naciągnął aromatem lawendy. Następnego dnia przez wyłożony kawałkiem gazy lejek przefiltrować syrop do 4 buteleczek po 250 ml. Buteleczki mocno zamknąć i przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 21.07.2012 10:09
hajże na łąkę !
tom 19.07.2012 17:56
super
tom 19.07.2012 17:56
super
edita15 19.07.2012 17:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak