Sposób przygotowania

Cukier zmieszać w garnku z litrą wody i mieszając zagotować. Następnie gotować na małym ogniu 10 minut, az cały cukier się rozpuści i powstanie lekki syrop. Gar zdjąć z kuchenki, do syropu wsypać kwiaty. Przykryć gar i na noc umieścić go w chłodnym miejscu, żeby syrop naciągnął aromatem lawendy. Następnego dnia przez wyłożony kawałkiem gazy lejek przefiltrować syrop do 4 buteleczek po 250 ml. Buteleczki mocno zamknąć i przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    hajże na łąkę !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !