Sposób przygotowania

Z drożdży, 1 łyżki maki, cukru i odrobiny jogurtu robimy zaczyn i odstawiamy na 15 minut. Topimy masło i rozpuszczamy w nim serki topione. W tym czasie drożdże powinny wyrosnąć. Dodajemy pozostałe składniki ciasta - pozostałą mąkę i sól i odstawiamy na kolejny kwadrans. Z wyrośniętego ciasta formujemy łódeczki, smarujemy serkami z masłem, pleśniowy ser kruszymy, camembert kroimy w plastry i układamy na górze. Wstawiamy danie do nagrzanego piekarnika (180 ºC) po 15 minutach wyjmujemy upieczone łódeczki z rozpuszczonymi serkami, delikatnie wbijamy jajko i wstawiamy powrotem do piekarnika. Podajemy z jogurtem. Z porcji wyjdzie około 3 pierogów

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy nazwa jest z jakiejś kuchni narodowej albo regionalnej?
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    intrygująca nazwa :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    kuchni kaukaska ;) tak piszą w wikipedii. Danie wygląda rewelacyjnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !