Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duńskie babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/3 szklanki
jajko 2
cukier waniliowy
cukier kryształ 3/4 szkl
masło 125 g
kokos 2 szkl
gorzka czekolada 100 g
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Duńskie babeczki

Przygotowujemy około 25 papierowych foremek. Do zamrażarki wkładamy czekoladę połamaną na cząstki.Topimy masło i odstawiamy je do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy białka na sztywna pianę. Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Do makutry z białkami delikatnie dodajemy żółtka, mąkę, kokos, orzechy i masło. Mieszamy. Papierowe foremki wypełniamy do wysokości 2/3 i do każdej foremki wkładamy kawałek zamrożonej czekolady. Pieczemy 10 – 15 minut w tem 200 ºC.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 14.03.2013 18:24
no nieźle wygladaja pewnie jeszcze lepiej smakuja
dagmara020 21.08.2012 13:04
pysznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak