Sposób przygotowania

Przygotowujemy około 25 papierowych foremek. Do zamrażarki wkładamy czekoladę połamaną na cząstki.Topimy masło i odstawiamy je do wystygnięcia. Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy białka na sztywna pianę. Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Do makutry z białkami delikatnie dodajemy żółtka, mąkę, kokos, orzechy i masło. Mieszamy. Papierowe foremki wypełniamy do wysokości 2/3 i do każdej foremki wkładamy kawałek zamrożonej czekolady. Pieczemy 10 – 15 minut w tem 200 ºC.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pysznie brzmi
  • 0
    original
    Opublikowano

    LoLa

    no nieźle wygladaja pewnie jeszcze lepiej smakuja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !