Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8
pieczarki 200 g
cebula
oliwa
majonez 1 szklanka
jogurt naturalny 1 szklanka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka w sosie koperkowym

Jajka gotujemy w osolonej wodzie około 7-8 minut aby były ugotowane na twardo. Pieczarki dusimy na oliwie z drobno pokrojoną cebulką. Majonez mieszamy z jogurtem i dodajemy drobno posiekany kaperek - około garści. Jaja kroimy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka. Robimy farsz = wystudzone pieczarki mieszamy z żółtkami, faszerujemy jajka i składamy dwie połówki razem. Na talerz wylewamy kilka łyżek przygotowanego sosu, układamy jajka i polewamy pozostałym sosem. Możemy zostawić w lodówce bądź podac od razu po zalaniu jajek sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 11.05.2014 16:42
Co za pyszności :)
Beata23 10.05.2014 20:16
w sosie koperkowym - pycha
margaret 17.11.2013 12:12
smaczne danie
krystyna330 27.04.2013 10:22
super przepis
Magula 22.09.2012 21:52
super przepis
caffee_tea 31.07.2012 21:23
jeszcze nie robiłam ten przepis...
fijolek91 24.07.2012 16:27
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak