Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło na kanapki z podgardla

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgardle wieprzowe wędzone ok. 40 dkg
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
majeranek 1/2 łyżki
chili 1 szczypta
Sól czosnkowa jodowana Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło na kanapki z podgardla

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Smarowidło na kanapki z podgardla foto
2
Dodać do niej posiekany czosnek. Dodać również majeranek, chili i odrobinę soli czosnkowej, chwilę razem smażyć.
Krok 2 - Smarowidło na kanapki z podgardla foto
3
Podgardle wędzone bez skóry pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Smarowidło na kanapki z podgardla foto
4
Zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa razem z usmażoną z przyprawami cebulą.
Krok 4 - Smarowidło na kanapki z podgardla foto
5
Dokładnie wymieszać. Smarowidłem smarować kanapki.
Krok 5 - Smarowidło na kanapki z podgardla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.11.2013 07:11
Pyszne smarowidło :)
Beatris 20.07.2012 09:49
Myślę, że przykryte folią wytrzyma w lodówce około tygodnia (tak jak inne wędliny). U nas zniknęło po dwóch dniach.
Katarzyna/kate1980 19.07.2012 22:05
bardzo fajny przepis
aginaa 19.07.2012 19:47
smaczne
Konczi 19.07.2012 18:06
Ile czasu takie smarowidło wytrzyma w lodówce??? wygląda apetycznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak